Konfitura z cebuli

Listopad 7, 2008

Konfitura z cebuli

Całkiem niedawno odkryłam tę fantastyczną konfiturę. Smakuje mi jako dodatek do wędlin i chleba. Polecam!

Składniki:

* około 900g białej cebuli,
* 60ml octu winnego albo białego balsamicznego,
* 1-2 łyżki brązowego cukru (do smaku),
* 2 łyżki masła,
* garść rodzynek.

1. Cebulę pokroić w talarki. Następnie zeszklić na maśle.
2. Dodać ocet, cukier oraz rodzynki i dusić przez kwadrans. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.

Konfiturę przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

Przepis inspirowany przepisem tineczki z WŻ na marmoladę z cebuli.

About these ads

Odpowiedzi: 4 to “Konfitura z cebuli”

  1. andzia-35 Says:

    Zrobię sobie taką konfiturkę jeszcze w tym tygodniu:))

  2. Aga z zapiecka Says:

    Czekam na wrażenia :)

  3. andzia-35 Says:

    Aga zrobiłam i…. zasmakowała mi:) Niedługo wstawię wpis na blog. Pozdrawiam serdecznie:))

  4. Aga z zapiecka Says:

    Oj, to bardzo, bardzo się cieszę. Tez często ją robię, czasami z białej cebuli, a czasami z czerwonej ;)
    Buzka!


Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

Dołącz do 91 obserwujących.

%d bloggers like this: