Stek z piersi drobiowej

Maj 21, 2008

Stek z piersi drobiowej

Pierś przyrządzona w ten sposób jest bardzo aromatyczna i soczysta. Polecam!

Przepis inspirowany przepisami z książki „Grill potrawy z rusztu i ogniska” Macieja Kuronia.

Porcja dla 2 osób:

* 2 piersi z kurczaka,
* 4 łyżki oleju,
* 4 łyżki sosu sojowego,
* około 40g świeżego imbiru,
* 2 ząbki czosnku,
* pół soku z cytryny,
* pół łyżeczki miodu,
* szczypta soli,
* ewentualnie szczypta pieprzu kajeńskiego.

1. Czosnek i imbir drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami.
2. Pierś z kurczaka natrzeć mieszanką i pozostawić na min. pół godziny, przed grillowaniem mięso oczyścić z marynaty.
3. Piec na grillu około 5 minut z każdej strony (na elektrycznym dwustronnym w ogóle wystarczy 5 minut).

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: