Surówka z kapusty kiszonej

Czerwiec 16, 2008

surowka

Surówka z kapusty kiszonej

Niezastąpiona surówka np. do nieśmiertelnego schabowego.

Składniki dla 2 osób:

* ok 40 dag kapusty kiszonej,
* 1 jabłko (polecam renetę),
* marchewka,
* cebula – raczej mała,
* oliwa z oliwek,
* pieprz.

1. Kapustę (jak jest bardzo kwaśna to opłukać), wymieszać z posiekaną drobno cebulką.
2. Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach, to samo uczynić z jabłkiem, następnie połączyć z kapustą, polać oliwą.
3. Nie żałować oliwy. Doprawić do smaku pieprzem.

Uwagi: na zdjęciu wersja z okrojoną ilością marchewki..🙂

Polecam także Surówkę coleslaw.

Odpowiedzi: 2 to “Surówka z kapusty kiszonej”

  1. andzia-35 Says:

    robię podobnie i bardzo ją lubię. Często podaję ją też do ryby smażonej:))

  2. Aga z zapiecka Says:

    U mnie tak samo! Ta surówka jest chyba stworzona do smażonej ryby. W każdym razie w moim rodzinnym domu smażona ryba+ ta surówka to klasyczny piątkowy zestaw obiadowy . Pozdrawiam


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: