Dorsz w porach

Wrzesień 11, 2008

Dorsz w porach

Czasami z mężem dochodzimy do wniosku, że w naszym domu zdecydowanie za mało ryb się spożywa. Hmm.. zwykle na tym się kończy…na wniosku😀
Mam takie postanowienie, żeby przynajmniej 2 razy w miesiącu na naszym stole gościł najstarszy kręgowiec świata..

Składniki:

* 50 dag filetów z dorsza,
* 2 pory,
* 5 łyżek słodkiej śmietany,
* 1 papryczka chili,
* szczypta soli,
* pieprz,
* koperek.

1. Filety opłukać, oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2. Pory umyć, pokroić w plasterki i poddusić na maśle.
3. Przykryć nimi rybę i wstawić na 20 min do nagrzanego do 200°C piekarnika.
4. Śmietanę wymieszać z sosem chili, mąką ziemniaczaną i koperkiem. Powstałym sosem polać rybę. Zapiekać jeszcze przez 15 min.

Przepis bahusa ze strony WŻ.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: