Pasta kukurydziana do ciemnego pieczywa

Listopad 24, 2008

pasta

Pasta kukurydziana

Bardzo smaczna pasta na kanapki, świetnie komponuje się z ciemnym chlebem na zakwasie. Robi się w trymiga. Warto spróbować!🙂

Składniki:

* puszka kukurydzy (polecam pudliszki),
* 2-3 ząbki czosnku,
* łyżka masła,
* sól,
* papryczka chili.

1. Odsączoną kukurydzę miksuję razem z czosnkiem i masłem, aż do otrzymania kremowej konsystencji.
2. Doprawiam do smaku solą.
3. Podaję na ciemnym pieczywie, dekoruję papryczką chili.

Przepis pochodzi ze strony Olgi Smile.

Może zainteresuje Was także pasta twarogowo – paprykowa.

Odpowiedzi: 2 to “Pasta kukurydziana do ciemnego pieczywa”

  1. przepisyswiateczne Says:

    …i pietruchę, coby czosnku tak czuć nie było dla dzieciaków też dać można. Szybciej w szkole biegac będą po takiej kanapce;)

  2. Aga z zapiecka Says:

    pomysł z pietruszka – interesujący😉 oby tylko dzieciaki nie musiały biec w jedynie słusznym kierunku😛

    Ilość czosnku można modyfikować wg własnego widzimisię. Pozdrawiam🙂


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: