Pasta twarogowo – paprykowa
27 lutego, 2009
Pasta twarogowo – paprykowa
Smaczna i prosta, dość ostra. Z książki Hyginy Seheń „Kuchnia rosyjska”.
Składniki:
* 75g twarogu,
* 20g masła,
* 5g koncentratu pomidorowego,
* 15g cebuli,
* 60g papryki marynowanej,
* sól do smaku.
Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na gładką masę. Doprawić solą i gotowe.
Polecam również pastę kukurydzianą do chleba.
27 lutego, 2009 o 8:08 pm
to ja poproszę tą uśmiechnięta kanapkę
a chleb to jaki ,bo tak mi na domowy wygląda ?
27 lutego, 2009 o 8:14 pm
Wyglada tak w sam raz dla mnie 🙂 juz sie drukuje 😉
27 lutego, 2009 o 8:32 pm
piękno tkwi w prostocie
i w Twoim zdjęciu 🙂
27 lutego, 2009 o 8:46 pm
@Margot 😀 już do Ciebie poleciała, a chlebek z ostatniej piekarni weekendowej czyli Miche 🙂 upiekłam we wtorek i nie mam kiedy wklepać, bo tu festiwal i inne takie 🙂
@Bea, mam nadzieję że Ci posmakuje, chociaż nie jest to nic specjalnie wykwintnego
@Asieja bardzo dziękuję
Pozdrawiam weekendowo
27 lutego, 2009 o 11:27 pm
Ale ja nie jadam jakichs wykwintnych rzeczy 😉
28 lutego, 2009 o 7:34 am
Ale super udekorowałaś:-)
28 lutego, 2009 o 11:48 am
Bea a to w porządku 😉
Andziu, nie mam wyjścia, moja Młoda je przede wszystkim oczami 🙂 taka bestia.
Buziaki!
28 lutego, 2009 o 11:57 am
Fajne zdjęcie 🙂 Takie…wesołe 🙂
A Młoda dobrze wie, co robi, wszak najpierw je się oczkiem ;))
28 lutego, 2009 o 12:52 pm
Ma to po mnie 😛
1 marca, 2009 o 4:17 pm
Melduje ze zrobione i spalaszowane! bardzo smaczna pasta, dziekuje za przepis!
Pozwolilam sobie tez o niej wspomniec u siebie, dodajac linka 😉
Pozdrawiam!
1 marca, 2009 o 4:20 pm
Super! Cieszę się, że smakowała! 🙂
3 marca, 2009 o 1:12 pm
Córka ma zatem mądrą mamę 😉
4 marca, 2009 o 2:43 pm
😉