Pasta twarogowo – paprykowa

27 lutego, 2009

pasta-kanapkowa-rosyjskaPasta twarogowo – paprykowa

Smaczna i prosta, dość ostra. Z książki Hyginy Seheń „Kuchnia rosyjska”.

Składniki:

* 75g twarogu,
* 20g masła,
* 5g koncentratu pomidorowego,
* 15g cebuli,
* 60g papryki marynowanej,
* sól do smaku.

Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na gładką masę. Doprawić solą i gotowe.

festiwal-kuchni-rosyjskiej

Polecam również pastę kukurydzianą do chleba.

Komentarzy 13 to “Pasta twarogowo – paprykowa”

  1. margot Says:

    to ja poproszę tą uśmiechnięta kanapkę
    a chleb to jaki ,bo tak mi na domowy wygląda ?

  2. Bea Says:

    Wyglada tak w sam raz dla mnie 🙂 juz sie drukuje 😉

  3. asieja Says:

    piękno tkwi w prostocie
    i w Twoim zdjęciu 🙂

  4. Aga z zapiecka Says:

    @Margot 😀 już do Ciebie poleciała, a chlebek z ostatniej piekarni weekendowej czyli Miche 🙂 upiekłam we wtorek i nie mam kiedy wklepać, bo tu festiwal i inne takie 🙂

    @Bea, mam nadzieję że Ci posmakuje, chociaż nie jest to nic specjalnie wykwintnego

    @Asieja bardzo dziękuję

    Pozdrawiam weekendowo

  5. Bea Says:

    Ale ja nie jadam jakichs wykwintnych rzeczy 😉

  6. andzia-35 Says:

    Ale super udekorowałaś:-)

  7. Aga z zapiecka Says:

    Bea a to w porządku 😉

    Andziu, nie mam wyjścia, moja Młoda je przede wszystkim oczami 🙂 taka bestia.

    Buziaki!

  8. zemfiroczka Says:

    Fajne zdjęcie 🙂 Takie…wesołe 🙂

    A Młoda dobrze wie, co robi, wszak najpierw je się oczkiem ;))

  9. Aga z zapiecka Says:

    Ma to po mnie 😛

  10. Bea Says:

    Melduje ze zrobione i spalaszowane! bardzo smaczna pasta, dziekuje za przepis!
    Pozwolilam sobie tez o niej wspomniec u siebie, dodajac linka 😉

    Pozdrawiam!

  11. Aga z zapiecka Says:

    Super! Cieszę się, że smakowała! 🙂

  12. zemfiroczka Says:

    Córka ma zatem mądrą mamę 😉

  13. Aga z zapiecka Says:

    😉


Dodaj komentarz