Ciasteczka czekoladowe

Grudzień 4, 2009

Ciasteczka czekoladowe

Chrupiące na zewnątrz, a ciągnące w środku tak jak lubię. Bezproblemowe, bezmączne, bezmaślane😉 Jedna porcja to za mało. Wykonane przez Młodą i jej koleżankę😀
Z przepisu Nigelli.

Porcja na około 25 ciasteczek.

* 200 g mielonych migdałów,
* 175 g cukru pudru,
* 30 g ciemnego kakao,
* 2 białka (nieubite).

1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
2. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą, lepką masę.
3. Z masy formować kuleczki wielkości małych orzechów włoskich, układać na blasze, spłaszczyć (nie spłaszczyłam)
4. Piec około 11-12 minut, powinny być wilgotne w środku.

PS Serdecznie dziękuję Arkowi za wyróżnienie🙂

Odpowiedzi: 15 to “Ciasteczka czekoladowe”

  1. Majana Says:

    Jakie śliczne ciacha i czekoladowe to na pewno moje ulubione🙂
    Pozdrawiam!:)

  2. viridianka Says:

    ja takie tez lubię, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku – jak pavlova😛

  3. poswix Says:

    Cudniaste.🙂 Przepiękniaste wręcz!🙂

  4. ilka_86 Says:

    piękniusie:) no i w dodatku czekoladowe!!!:D

  5. gosiaa99 Says:

    chrupiace z zewnatrz, ciagnace sie w srodku to cos dla mnie! ale jak pieknie wygladaja jak guziczki* :))

  6. zemfiroczka Says:

    Dodam jeszcze: skromnieproduktowe🙂 Coś jak brutti ma buoni (czy jakoś tak ;))

    Biorę!

  7. asieja Says:

    bardzo mi się spodobał ten przepis
    i szczególnie te słowa.. bezmączne, bezmaślane
    z przyjemnością ich spróbuję🙂

  8. karoLina Says:

    Fajnie wyglądają, ja też lubię chrupiąco-ciągnące.

  9. Aga z Zapiecka Says:

    Dzięki Dziewczyny🙂
    Cieszę się, że się podobają🙂

    A brutti ma buoni rzeczywiscie podobne, z tym ze tutaj nie trzeba ubijac bialek😛

    Buziaki!

  10. margot11 Says:

    mniam ,mniam

  11. tucha Says:

    no i Młoda przejmuje władzę w kuchni🙂
    powtórzę za innymi chrupiące na zewnątrz ciągnące w środku – mniam
    ciekawe czy kakao można zastąpić cappuccino?

  12. Tilianara Says:

    Sięgam łapką po ciasteczko i podziwiam to piękne zdjęcie🙂

  13. Bea Says:

    Sliczne! Bardzo podobne do Brunsli, tylko chyba mniej klopotliwe w formowaniu🙂

    Pozdrawiam Aga!

  14. buruuberii Says:

    Zastanawialm sie Aga dluzsza chwile, ktore wybrac – z zurawina, czy miekkie w srodku – zdecydownie te czekoladowe, chcialabym sprobowac tego wilgotnego wnetrza🙂

  15. Aga z Zapiecka Says:

    Margot🙂

    Tucha, ano rośnie mi konkurencja w kuchni🙂 do tej pory nikt sie nei pchał😉
    Nie wiem jak z tym capuccino, ja bym nie zamieniala, ale jakby co daj znac co Ci wyjdzie.

    Tili,:))

    Beo, musze sprobowac Brunsli, kusily mnie u Was starsznie. Z tymi nie ma zadnego klopotu.

    Basiu, zapewniam, ze te z zurawina tez sa bardzo dobre🙂

    Pozdrawiam cieplutko
    Aga


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: